Bahan-bahan:
- 250gm butter
- 80gm gula icing
- 20gm qroquant/cornfleks hancur
- 360gm tpg gandum
- 100gm almond powder
- 40gm tpg jagung
- 1/2 sdt esen vanilla
- almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
- 3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
- coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)
Cara-cara:
- putar butter dan gula sebati.
- masukkan qroquant.
- masukkan esen vanilla.
- masukkan tepung gandum, almond powder & tepung jagung. uli hingga sebati.
- panaskan oven suhu 150c.
- bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah disapu dengan marjerin.
- bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
- golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
- bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
- cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.
- biarkan sejuk & siap utk dihidang.
Selamat Mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan