Bahan-bahan:
- 250gm butter
- 150gm gula icing
- 1 biji kuning telur
- 250gm tepung gandum
- 150gm tepung kastard
- 30gm tepung jagung
- 1 sudu teh esen vanila
- Manik gula - sebagai hiasan jika suka
Cara-caranya:
- Ayakkan tepung red rose, tepung kastard dan tepung jagung. Ketepikan
- Pukul butter dan gula hingga sebati.
- Masukkan telur dan esen vanila dan terus pukul hingga bergaul sempurna.
- Kemudian masukkan tepung yang telah di ayak sedikit-sedikit dan terus menguli sehingga adunan menjadi doh yang lembut dan tidak melekat di jari.
- Panaskan oven pada suhu 170C. Sedialan loyang pembakar dan oleskan sedikit butter.
- Masukkan doh ke dalam acuan semprit dan tekan di atas loyang. Buat dalam 2.5cm panjang. Hiaskan dengan manik gula jika suka.
- Bakar dalam oven dengan suhu 170C selama 15 minit atau sehingga masak nampak keperangan sedikit.
- Sejukkan sebelum di simpan di dalam bekas kedap udara.
Selamat Mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan