Rabu, 17 Ogos 2016

Resepi Kek Batik


Bahan-bahannya:

  • 250g butter
  • 200g milo
  • 1 paket biskut marie (patah-patahkan)
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • Secubit garam

Cara-caranya:

  1. Cairkan butter.masukkan susu pekat.kacau hingga sebati.
  2. Masukkan milo, koko dan garam.
  3. Kacau sebati.
  4. Padamkan api.masukkan biskut.gaul sampai semua adunan coklat bersalut pada biskut marie.
  5. Masukkan dalam loyang yang dah dilapik plastik.supaya senang nak keluarkan nanti.
  6. Padatkan hingga rata.
  7. Biarkan sejuk.dan boleh la potong.kalau nak masuk dalam peti ais pun boleh.tapi sebelum nak makan.kluarkan 5-10minit.kalau x, nanti gigi patah.

Nota: kalau nak kek batik lembut sikit, boleh buh susu cair atau susu segar sikit.

Selamat mencuba !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan