Bahan-bahannya:
- 250g butter
- 200g milo
- 1 paket biskut marie (patah-patahkan)
- 1/2 cawan susu pekat
- 2 sudu besar serbuk koko
- Secubit garam
Cara-caranya:
- Cairkan butter.masukkan susu pekat.kacau hingga sebati.
- Masukkan milo, koko dan garam.
- Kacau sebati.
- Padamkan api.masukkan biskut.gaul sampai semua adunan coklat bersalut pada biskut marie.
- Masukkan dalam loyang yang dah dilapik plastik.supaya senang nak keluarkan nanti.
- Padatkan hingga rata.
- Biarkan sejuk.dan boleh la potong.kalau nak masuk dalam peti ais pun boleh.tapi sebelum nak makan.kluarkan 5-10minit.kalau x, nanti gigi patah.
Nota: kalau nak kek batik lembut sikit, boleh buh susu cair atau susu segar sikit.
Selamat mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan