Bahan-bahan:
- 1 bungkus Mee Kolok kering - celur
- 3 ulas Bwg Putih - tumbuk
- 3 sb Sos Tiram
- 3 sb Kicap
- 3 sb Sos Cili
- 1 st Minyak Lenga
- 1 st Cili Oil
- 1/2 ketul Dada Ayam - cincang
- Garam & Lada Sulah
- Taburan - Daun Bwg, Bwg Goreng, Taugeh
Cara-caranya:
- Panaskan sedikit minyak & masukkan ayam, garam & lada sulah.
- Angkat apabila masak & ketepikan.
- Tumis bwg putih dgn baki minyak tadi sehingga perang.
- Masukkan sos tiram, kicap, sos cili, minyak lenga, cili oil, garam & lada.
- Masukkan beberapa sudu air jika perlu.
- Tutup api sebaik shj mendidih dan gaulkan Mee Kolok sehingga rata.
- Hidangkan segera dgn ayam, bahan taburan & sos cili.
- Selalu nya di restoren di hidangkan dgn sup kosong .
Sos Cili:
- 2 bj Cili Merah
- 1 ulas Bwg Putih
- 1 bj Limau Kasturi
- 1 sb Sos Cili
- Garam, Gula
Selamat Mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan