Selasa, 29 Disember 2015

Resepi Daging Tumis Pedas


Bahan-Bahan

  • 1kg daging (rebus sampai empuk )
  • 5 ulas Bawang merah
  • 3 ulas Bawang putih
  • 1 inci Halia
  • Setengah sudu biji ketumbar
  • Segenggam Cili api(mengikut kepedasan yg anda suka)
  • 1 inci Kunyit hidup
  • (Tumbuk kesemua bahan2 di atas, manakala daging dihiris nipis)

Cara-caranya

  • Tumis bahan2 yg telah ditumbuk sehingga naik bau,
  • Masukan daging dan kacau bersama bahan2 tumis sehingga sebati.
  • Masukan sedikit air beserta garam, gula dan sedikit perasa dan tumis sehingga pecah minyak.
  • Masukan hirisan bawang besar dan cili merah / hijau sehingga layu.
  • Sedia dihidang


Selamat Mencuba !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan