Bahan-Bahan:
Sajian Untuk 3 orang- 1 ikat sayur kailan
- 3 ulas bawang putih, kupas kulit dan ketuk
- 4 biji cili padi, ketuk
- 1 keping kecil isi ikan masin, potong kecil
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar minyak
- garam dan gula, secukup rasa
Cara-caranya:
- Basuh dan rendam sayur kailan di dalam air sehingga daunnya segar dan keras. Potong daun sepanjang 1 inci, batang sayur pula dihiris nipis.
- Panaskan minyak, tumis bawang putih sehingga naik bau dan masukkan cili padi beserta isi ikan masin. Kacau seketika.
- Masukkan pula bahagian batang kailan dan sos tiram, kemudian diikuti bahagian daun.
- Tuang sedikit air sebagai kuah dan perasakan dengan garam dan gula, secukup rasa.
- Angkat dan hidang.
Selamat Mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan