Ahad, 24 Januari 2016

Resepi Kek Lapis Cheese Cracker


Bahan-Bahan:

  • 1 bungkus biskut Deluxe cracker 
  • 250g cream cheese Philadelphia 
  • 1/4 tin susu pekat manis 
  • serbuk nestum secukupnya 
  • 1 kotak kecil susu Full Cream atau Fresh Milk 
  • serbuk koko untuk hiasan

Cara Penyediaan:

  • Putar cream cheese sehingga kembang dan lembut.
  • Masukkan 4 sudu besar susu, kemudian masukkan pula susu pekat sedikit demi sedikit dan putar sehingga sebati.
  • Celup biskut dalam susu dan susun di dalam loyang. Che Nom guna loyang berukuran 11"x7".
  • Susun biskut rapat-rapat dan tuang sedikit adunan cream cheese di lapisan atas dan ratakan. Tabur sedikit nestum dengan sekata.
  • Selang selikan dengan susunan biskut celup, lapisan cream cheese dan taburan nestum sehingga habis.
  • Sejukkan dalam peti ais semalaman. Potong empat segi kecil dan tabur degan serbuk koko sebagai hiasan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan