Bahan-bahan:
Pes Nanas- 2 potong Mentega (1 potong = 113 gram)
- � sudu besar Lelemak
- 2 sudu besar Gula Aising
- 1 biji Telur
- 1 sudu besar Esen Nanas (pilihan)
- 3 cawan Tepung Serba Guna
- 2 sudu besar Susu Tepung
- 2 sudu besar Tepung Jagung
Cara membuatnya:
- Kacau mentega krim, lelemak dan gula aising sehingga kembang selama kira-kira 8 minit.
- Tambahkan telur dan esen nanas.
- Masukkan tepung serba guna, tepung jagung dan susu tepung.
- Sejukkan selama 20 minit di dalam peti sejuk.
- Bahagikan doh kepada 30 bahagian dan masukkan inti nanas.
- Tekankan ia ke dalam acuan empat segi dan bakar pada suhu 170 Celsius selama 15 - 20 minit
- kemudian terbalikkannya dan bakar selama 15 minit lagi atau sehingga keperengan.
Selamat Mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan