Bahan-bahan:
- 1 paket agar-agar tali 28gm
- 2 tin laici asingkan air dan buahnya - resepi gunakan 1 tin sahaja
Buah laici - yang di asingkan
Air laici - yang diasingkan
- 2 cawan gula
- 2 liter air
- 1 tin susu cair - 400ml boleh gantikan dengan susu segar
Cara-caranya:
- Basuh bersih-bersih agar-agar, toskan. Masak agar-agar bersama-sama 2 liter air sehingga larut kesemuanya dan mendidih.
- Masukkan gula hanya bila semua agar-agar tadi telah larut. Biar mendidih lagi.
- Tutup api. Masukkan air laici.
- Masukkan pula susu cair.
- Kacau rata dan tapiskan untuk mendapat agar-agar yang halus.
- Potong laici kecil-kecil dan masukkan ke dasar bekas.
- Masukkan agar-agar ke dalam bekas, sejukkan pada suhu bilik kemudian masukkan dalam peti sejuk untuk rasa yang lebih sedap.
Selamat mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan