Bahan-bahannya:
- 2 butir Telur Ayam.
- 1/2 cawan susu (kotak susu full cream).
- 1/4 sudu kecil atau 2-3 titis esin Vanilla.
- 4 keping roti.
- sedikit gula untuk ditabur di atas atau satu sudu besar madu.
Cara-caranya:
- Dalam sebuah bekas masukkan telur dan susu. Pukul rata dengan gunakan garphu. Dalam pada itu panaskan kuali leper dengan api dapur yang kecil.
- Celurkan di kedua-dua permukaan roti dengan campuran susu-telur yang telah disediakan. Gantungkan kepingan roti yang telah dicelur dengan telur yang berlebihan dengan cucuk garpu pada kepingan roti tersebut.
- Sebelum masukan roti kedalam kuali leper, masukkan 1 sudu kecil mentega atau majerin n ke dalam kuali.
- Masukkan roti dan bakar kedua-dua bahagian sehingga warna keperangan yang anda kehendaki.
- Setelah masak keluarkan dari dapur dan hidangkan dengan disapu madu atau gula halus di atas kepingan tadi. Selamat mencuba.
Selamat mencuba ! :)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan