Selasa, 28 Jun 2016

Resepi Sayur Kailan dan Udang


Resepi Ini sesuai untuk saiz hidangan: 4 orang

Bahan-bahan:

  • 400 gram sayur kailan - potong sepanjang 3 cm - potong batang dan daun secara berasingan
  • 5 batang putik jagung - potong serong
  • 1/2 batang lobak merah - hiris bulat
  • 200 gram udang - buang kepala dan kulit, tinggalkan ekor, belah bahagian belakang dan tarik keluar uratnya
  • 1 labu bawang besar - potong dadu
  • 2 ulas bawang putih - cincang
  • 1/2 sudu besar Maggi CukupRasa
  • 3 sudu makan minyak

Cara-caranya:

  1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar serta bawang putih hingga kekuningan.
  2. Masukkan udang, lobak merah serta batang kailan. Gaul rata dan masak sehingga udang berubah warna.
  3. Kemudian masukkan putik jagung serta daun kailan. Tutup kuali selama 2 minit.
  4. Buka penutup kuali dan taburkan perencah Maggi Cukup Rasa
  5. Buka penutup kuali dan taburkan perencah Maggi Cukup Rasa
  6. Kacau sekali dua dan padamkan api dapur.


Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba.!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan