Resepi Ini sesuai untuk saiz hidangan: 4 orang
Bahan-bahan:
- 400 gram sayur kailan - potong sepanjang 3 cm - potong batang dan daun secara berasingan
- 5 batang putik jagung - potong serong
- 1/2 batang lobak merah - hiris bulat
- 200 gram udang - buang kepala dan kulit, tinggalkan ekor, belah bahagian belakang dan tarik keluar uratnya
- 1 labu bawang besar - potong dadu
- 2 ulas bawang putih - cincang
- 1/2 sudu besar Maggi CukupRasa
- 3 sudu makan minyak
Cara-caranya:
- Panaskan minyak dan tumis bawang besar serta bawang putih hingga kekuningan.
- Masukkan udang, lobak merah serta batang kailan. Gaul rata dan masak sehingga udang berubah warna.
- Kemudian masukkan putik jagung serta daun kailan. Tutup kuali selama 2 minit.
- Buka penutup kuali dan taburkan perencah Maggi Cukup Rasa
- Buka penutup kuali dan taburkan perencah Maggi Cukup Rasa
- Kacau sekali dua dan padamkan api dapur.
Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba.!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan